0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 25 April 2022

    Kast: hoe kiest je dit veelzijdige en functionele meubelstuk

    Elk huis heeft ten minste één kast nodig om alles in op te bergen, van boeken tot foto's en gedenkwaardige reisherinneringen. Omdat het een groot en robuust meubelstuk is, kan het een grote impact hebben op de inrichting, en dus kunnen er vragen rijzen over hoe het uwe te kiezen.

    Kasten zijn meer dan alleen functioneel, ze kunnen jouw inrichting transformeren en zelfs jouw stijl bepalen. Als je wilt weten hoe je dit meubelstuk in jouw decoratie kunt opnemen, bekijk dan het artikel dat wij hebben voorbereid!

    Grootte: Eerste stap om jouw opbergkast te kiezen

    Nadenken over de grootte is een van de eerste criteria bij het kiezen van een kast. Houd rekening met de breedte, hoogte en diepte van de meubelen die je wilt op basis van de afmetingen van jouw ruimte. Als je een woonkamer heeft die geïntegreerd is met andere kamers met veel ruimte, kunt je kiezen voor hoge en brede modellen, die een deel van de muur of de hele muur in beslag nemen.

    In woonkamers en andere kleine ruimten daarentegen kan de keuze van een mooi dressoir of een kleine tot middelgrote opbergkast zonder probleem aan jouw behoeften voldoen. 

    Soorten en modellen: hoe kiest je de ideale kast

    Er zijn veel verschillende modellen kasten verkrijgbaar. Dit is dus het moment om na te denken over de stijl die je wilt voor de woonkamer of een andere ruimte waar de meubelen zullen worden geplaatst. Als je een meubelstuk zoekt om jouw boeken in op te bergen of decoratieve voorwerpen in op te bergen, is een boekenkast, vakkenkast of een mooie grote vitrinekast ideaal. 

    Details en afwerking

    Nadat je de grootte en de stijl van jouw kast hebt bepaald, is het tijd om na te denken over de afwerking van jouw meubilair. Houten kasten zijn de meest populaire keuzes en passen beter bij een traditionele inrichting stijl, gezien de harmonisatie van de ruimte. Zo hoeft je alleen maar de kleur van het hout te kiezen - lichter of donkerder - en of je een gepolijste afwerking wilt of een industriële kast.

    Als je een eigentijds model wenst, overweeg dan een metalen lockerkast of een mooie mix van hout en metaal voor een industriële look. Net als bij elk ander meubel en decoratiestuk, moet de ideale opbergkast degene zijn die aan jouw behoeften in het dagelijks leven voldoet en jouw stijl vertegenwoordigt.

    starfurn denver

    Denk aan de kleuren

    Kleine ruimtes vragen om lichte tinten en zachte houtpatronen. Vergeet niet het evenwicht te zoeken met de tinten van de vloer en de muren en met wat op het meubilair zal worden aangebracht. Als het de bedoeling is om kleurrijke voorwerpen te accentueren, kunt je overwegen om een zeer neutrale basis te kiezen, zoals een zwarte, witte of grijze kast. 

    Kleurrijke meubelen geven de kamer een meer ontspannen uitstraling, terwijl houten meubelen de kamer een rustieke, gezellige uitstraling geven. Lees hier hoe je je woonkamer een frisse voorjaarslook kan geven

    Voordelen van het kiezen van een kast voor jouw woonkamer

    Kasten zijn praktisch en functioneel, aangezien de opbergkast kan worden gebruikt als steun voor elektronica en voor decoratieve voorwerpen. Veel modellen hebben nissen en laden, waarin je voorwerpen en elektronica kunt opbergen die we niet willen laten uitstallen.

    Kortom, kasten zijn veelzijdige, praktische en mooie meubelen, die veel toevoegen aan de decoratie van de kamers. Breng deze tips dus in de praktijk bij het kiezen van jouw volgende meubelstuk en haal er het beste uit.

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking