0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 28 Maart 2022

    Geef je woonkamer een frisse voorjaarslook

    De lente is er eindelijk, en dat betekent natuurlijk dat je heel wat aan je inrichting verandert! Er zijn oneindig veel verschillende manieren om dat te doen, en dat maakt het soms moeilijk om precies te weten welke aanpak nu precies de beste is.

    Als je nog steeds op zoek bent naar goede inspiratie voor een échte voorjaarslook in je woonkamer, dan kan het onderstaande overzicht met handige tips je zeker helpen!

    Zo haal je het voorjaar in huis: 5 handige tips

    Elk interieur is anders en heeft dan ook andere behoeftes op het vlak van inrichting en afwerking. Wil je de lente in huis halen de volgende periode, gebruik dan zeker onderstaande tips om het goed te doen:

    1. Ga voor de juiste kleuren en tinten

    Kleur mag natuurlijk niet ontbreken in je woonkamer, zeker als de lente er aan komt. Ga vooral voor lichtere kleuren die wat meer leven in de brouwerij brenger, zoals lichtgeel, natuurlijke kleuren als groen en lichtbruin en meer. Op die manier past de frisse, lichte inrichting van je woning perfect bij dit seizoen. Daarbij maak je je woonkamer ook een stuk gezelliger, zeker als je complementaire kleuren combineert en hier en daar wat contrast toevoegt.

    2. Meer natuur in huis

    Ook de natuur gedijt tijdens de lente, dus waarom zou je er niet een beetje van in huis halen? Er zijn ontelbaar veel manieren om je woonkamer wat groene of natuurlijker te maken. Denk maar aan mooie groene plantjes op je vensterbanken, of bijvoorbeeld gedroogde bloemen die als basis dienen voor je eettafel. Daarbij kan je ook mooie lentedecoratie op tafel zetten, zoals beeldjes van vogeltjes, zodat alles iets kleurrijker en gezelliger wordt. Meer dan genoeg mogelijkheden voor je woonkamer!

    3. Lichte stofsoorten zijn een must

    Als je dan toch bezig bent met het herinrichten van je woonkamer, kan je evengoed ook de stoffen die je gebruikt voor je gordijnen en stoelen vervangen. Ga tijdens de lente bijvoorbeeld voor stoffen als linnen, hennep of katoen, die niet enkel een frisse, natuurlijke kleur hebben maar ook nog eens erg gezond zijn. Het voordeel van deze stofsoorten is ook dat ze door hun natuurlijke structuur goed ademen. Wat wel handig kan zijn als het tijdens de lente in huis iets warmer wordt.

    4. Kleurrijke decoratie op de eettafel

    De eettafel vormt bij veel woningen het centrale gedeelte van de woonkamer, dus het spreekt voor zich dat je voldoende aandacht besteedt bij de inrichting en decoratie van je lente-interieur. Je kan een gewone tafel meteen een stuk feestelijker en mooier maken door de juiste servetten en tafelkleed te gebruiken. Ook een grote bos bloemen in het midden van de tafel, die qua kleur bij de rest van de afwerking past, is een goed idee.

    5. Ruim eens goed op

    Ten slotte kan je je woonkamer meteen een stuk mooier maken tijdens de lente als je eens grondig schoonmaakt. Het nieuwe seizoen vraagt om een nieuw begin en dat betekent dat je alle oude rommel weghaalt en dus plaats maakt voor iets nieuws. Niet alleen zal dit de woonkamer een stuk aangenamer maken. Je zal je ook meer op je gemak voelen om bezoekers te ontvangen, wat tijdens de lente en zomer natuurlijk leuk is!

    De beste inspiratie voor je woonkamer vind je online

    Er is eigenlijk niet zoveel voor nodig om je woonkamer tijdens de lente mooier en frisser te maken. Tegenwoordig vind je online heel wat inspiratie en voorbeelden, zoals bovenstaande tips duidelijk maken. Pas je deze toe op je woonkamer en gebruik je daarnaast ook nog eens je eigen creativiteit, dan ziet je living er binnen de kortste keren als nieuw uit!

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »