0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 29 April 2024

    Onderhoud van je stoffen en lederen meubels

    We kennen het allemaal wel. Een vlek in de bank door een gemorst stukje pizza of een omgestoten glas wijn. Help! En als de bank of eetkamerstoel net nieuw is is dit extra vervelend. In dit artikel lees je meer over het onderhoud van je bank, fauteuil of eetkamerstoel.  

    Impregneren 

    Een van de belangrijkste manieren om vlekken te voorkomen is het meubel in te sprayen met impregneermiddel. Zorg ervoor dat je de behandeling uitvoert voordat je het meubel in gebruik neemt. Met het gebruik van impregneermiddel breng je een onzichtbaar laagje op de stof of het leer aan dat vlekwerend en vochtafstotend is. Hierdoor voorkom je dat vuil, vocht en vlekken in de stof of het leer trekken en houd je je meubel langer mooi. Een aanrader hierbij is om impregneermiddel te gebruiken van Max Wonen. Dit middel is eenvoudig aan te brengen op je bank of eetkamerstoel. Het enige dat je hoeft te doen is het meubel in te sprayen voordat je deze gaat gebruiken. Dit insprayen kan je helemaal zelf doen. Volg hierbij een aantal stappen. 

    • Maak de bank schoon voordat je gaat impregneren zodat er geen vuil of stof op de bank zit. Je kan dit bijvoorbeeld doen met de zachte borstel van de stofzuiger. 
    • Spuit het impregneermiddel in gelijkmatige banen op de bank of stoel. Test hierbij voordat je begint hoe de spray uit de bus komt. Meestal spray je van een afstand van 20 tot 25 cm. Zorg wel voor voldoende ventilatie. 
    • Laat de bank drogen. Na 24 uur kan je in de meeste gevallen het meubel in gebruik nemen. Maar lees hierbij de instructies op de verpakking. 
    • Eventueel kan je testen of het impregneermiddel goed werkt. Druppel een beetje water op het meubel om te zien of deze waterafstotend is. 

    Impregneermiddel is verkrijgbaar voor textiel en voor leder. Bekijk hier welk impregneermiddel geschikt is voor jouw bank of stoel. 

    Onderhoud 

    Ondanks dat je bank of stoel is geïmpregneerd is het belangrijk om het meubelstuk goed te onderhouden. Toch kunnen er lichte vlekjes ontstaan door intensief gebruik en kleurverschil door de zon. Het beste kan je een vlek verwijderen met een vlekkenspray. Gebruik hierbij een schone doek. Spray de vlekkenspray op het doekje en verwijder de vlek door te deppen. Pas dus op met het snel pakken van het vaatdoekje uit de keuken. Hierdoor kan je de vlek juist verergeren. Bekijk welk onderhoudsmiddel het meest geschikt is voor jouw meubel. 

    Tips voor onderhoud van je bank of stoel 

    • Impregneer je bank of stoel voordat je deze in gebruik neemt 
    • Pas op met zonlicht. Probeer directe blootstelling aan de zon te voorkomen 
    • Huisdieren kunnen voor vlekken zorgen op je meubel. Voorkom vlekken door een klein kleedje of plaid te plaatsen op de bank of stoel. 
    • Probeer niet altijd op dezelfde plek te zitten, of verwissel de kussens van de bank. Door gelijkmatig gebruik blijft de bank als geheel het langst in goede conditie. 
    • Gebruik altijd een vlekkenspray bij het verwijderen van vlekken. Gebruik hierbij een schone doek. 
    • Gebruik bij het stofzuigen van de bank een zacht mondstuk en zet de stofzuiger niet op de hoogste stand. 

    Geniet langer van een mooie zitbank of eetkamerstoel 

    Door het juiste onderhoud verleng je de levensduur van je meubelstuk en blijft je bank of stoel langer in goede conditie. Wil je meer weten over het onderhouden van meubels en nieuws over meubels in het algemeen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Max Wonen. 

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »