0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Vrijdag 26 Januari 2023

    Waarom jij een mangohouten tv meubel wil

    Na een lange vermoeiende dag is niets zo fijn als lekker op de bank ploffen en je favoriete tv-programma aanzetten of een spannende serie streamen. De tv heeft vaak een centrale plek in de woonkamer en verdient dan ook een optimale ondersteuning in de vorm van een sfeervol en functioneel meubel. Ben jij op zoek naar een tv-meubel? Wat dacht je van een mangohouten tv meubel? Stijlvol, stevig en duurzaam: deze hardhoutsoort kent veel voordelen. Is jouw interesse gewekt? Lees dan verder.

    Wat is mangohout?

    Mangohout komt, je raadt het al, van de mangoboom en is een oneffen hardhoutsoort met bruine en gele tinten en donkere nerven. Dankzij de unieke en warme uitstraling en de slijtvastheid van het materiaal is mangohout een populaire houtsoort voor het maken van meubels.

    Een mangohouten tv-meubel als unieke blikvanger in jouw interieur

    Net zoals geen enkele zebra hetzelfde strepenpatroon heeft, is geen enkel meubelstuk van mangohout identiek. Dit komt door het unieke nervenpatroon en de veelzijdige kleuren van de houtsoort. Met een mangohouten tv-meubel haal je iets in huis waar geen tweede van bestaat. Daarnaast is mangohout dankzij de veelzijdige kleuren heel goed te combineren met andere hout- en materiaalsoorten en staat het zeer fraai in bijna ieder interieur.

    Mangohout: een duurzame én voordelige keuze

    Geef jij om het milieu en probeer je een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld? Ook dan is mangohout een goede keuze. Mangohout is namelijk een bijproduct van de mangoproductie. Als een mangoboom geen vruchten meer voortbrengt, wordt de boom gekapt en vervangen. Het gekapte hout krijgt vervolgens een nieuw leven, bijvoorbeeld in de vorm van jouw nieuwe tv-meubel of andere mooie mangohouten meubels.

    Omdat mangobomen relatief snel groeien is mangohout gemakkelijker én goedkoper te verkrijgen dan andere hardhoutsoorten. Maar ‘goedkoop is duurkoop’ is in dit geval niet aan de orde: mangohout is hardhout en daarmee een ijzersterke houtsoort. Dit zorgt ervoor dat meubels van dit materiaal slijtvast zijn en lang meegaan.

    Hoe onderhoud je een mangohouten tv-meubel?

    Als trotse eigenaar wil je natuurlijk goed zorgen voor je mangohouten tv-meubel. Gelukkig is het onderhoud een fluitje van een cent. Met deze tips geniet jij zo lang mogelijk van je prachtige tv-meubel:

    • Maak het meubel schoon met een lichtvochtige doek.
    • Gebruik geen ruwe schoonmaakspullen.
    • Wil je de kleuren van het hout levendig en rijk houden? Behandel het meubel dan twee à drie keer per jaar met bijenwas.

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking