0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 20 September 2022

    Meubelen van mangohout: Onderhoudstips

    De mangoboom staat bekend om zijn zoete en smakelijke vruchten. Wat weinigen weten is dat het hout ervan zeer resistent is en zeer gewaardeerd wordt in de meubelindustrie. De mangoboom, een snelgroeiende soort, kan bijna twee meter per jaar groeien.

    Duurzaam hout

    Het is gebruikelijk dat wanneer de boom volwassen is, de vruchtproductie stopt. Op dat moment is het niet langer nuttig voor de boer, en wordt het een perfecte bron van hout. Door zijn snelle groei wordt mangohout beschouwd als een duurzame houtbron en is het de beste keuze voor meubels en woonaccessoires zoals borden, vazen, dienbladen, planken, tafels, enz. 

    Belangrijkste kenmerken van de mangoboom

    De mangoboom wordt geteeld op plantages in India, Zuidoost-Azië op het oostelijk halfrond, Mexico en Brazilië op het westelijk halfrond, en er is ook een Australische variëteit. Mangobomen worden meestal 10 tot 30 meter hoog en kunnen een diameter tot 5 meter hebben. 

    Mangohout biedt een brede waaier van kleuren, van goudkleurig tot donkerbruin. Mangohout is sterk en duurzaam hout, met handige kenmerken, waardoor het bijna voor elk soort meubel gebruikt kan worden. 

    Weinig onderhoud

    In de meeste gevallen hoeft je mangohout alleen schoon te maken met een zachte, vochtige doek om stofdeeltjes te verwijderen. Je kunt ook een beetje was aanbrengen om te voorkomen dat de meubelen uitdrogen.

    Handige tips voor onderhoud 

    1. Vermijd het gebruik van ruwe doeken om meubels van mangohout schoon te maken
    2. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen op ammoniakbasis, aangezien deze het vocht uit het hout kan verwijderen.
    2. Zorg ervoor dat je jouw meubelen regelmatig draait, zodat alle onderdelen voldoende licht en lucht krijgen;
    3. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht. De hitte kan het oppervlak van de meubelen beschadigen, de was en het vernis ruïneren, en de kleur en glans aantasten. Daarom is het zo belangrijk geen hete bakken direct op het hout te laten staan;
    4. Kijk uit voor vlekken. Gebruik bij het serveren van dranken en maaltijden altijd een onderzetter in plaats van deze rechtstreeks op het hout te plaatsen. 

    Door deze algemene aanbevelingen op te volgen zult je erin slagen jouw meubels van mangohout altijd mooi en als nieuw te houden.


    Foto: Dressoir Arlington van Starfurn

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »