0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 20 Mei 2021

    Zo vind je het ideale tv meubel

    Ben jij op zoek naar een nieuw tv meubel? Er is een ruime keuze aan tv meubels- en dressoirs, Max Wonen heeft een mooie, gevarieerde collectie, waarvan er zeker één perfect zal passen in jouw interieur.

    Als je een passend meubel voor je tv uit gaat zoeken, geven we je graag wat handige tips, waar je bij het kopen op moet letten:

    • Perfecte afmeting van je tv meubel
    • Comfortabele kijkafstand
    • Bepaal de ideale kijkhoogte


    Een perfect tv meubel past niet alleen goed bij je interieur, het heeft ook alle benodigde functies, het presenteert je tv op de juiste hoogte en ziet er natuurlijk fantastisch uit, want het oog wil ook wat.

    De perfecte afmeting van je nieuwe tv meubel

    Meet voor je tot kopen overgaat eerst je televisie op. De lengte, de breedte en de hoogte van je tv bepalen de afmetingen van het nieuw te kopen meubel. Reken ook de tv standaard hierin mee, dus niet alleen de afmetingen van het scherm, maar de hele omtrek.

    Meet daarnaast de beschikbare ruimte, waar de tv met het meubel komt te staan en bedenk wat je allemaal in het meubel of dressoir kwijt wilt. Zaken als geluidsboxen, je dvd-speler, een media-box, snoeren etc. moeten er allemaal in passen, wel of niet verstopt achter een deurtje of in een la. Vuistregel is, dat het meubel of dressoir voor je tv 1,5 keer de afmeting van je tv is.

    Comfortabele kijkafstand

    De kijkafstand is ook heel belangrijk. Om dit uit te rekenen, reken je 0.7 cm per inch. Heb je een tv van bijvoorbeeld 49 inch, dan zet je stoel of bank op 3 tot 3.5 meter afstand. Hoe hoog je de tv plaatst of hangt is vaak heel persoonlijk.

    We hebben de aangeraden kijkafstanden voor de populairste formaten tv voor je uitgezocht:

    • 32 inch: 2 meter tot 2,5 meter
    • 43 inch: 2.5 meter tot 3 meter
    • 49 inch: 3 meter tot 3,5 meter
    • 55 inch: 3,5 meter tot 4 meter
    • 65 inch: 4 meter en verder

    Natuurlijk zijn deze aangeraden afstanden slechts een leidraad. Je persoonlijke voorkeur en de gebruikssituatie spelen ook een rol. Kom je er echt niet uit? Kom dan eens langs in onze woonwinkel in Havelte, onze woonadviseurs helpen je graag verder.

    Bepaal de ideale kijkhoogte

    Voor het bepalen van de ideale kijkhoogte bestaat geen vaste hoogte of regel. Dit komt doordat er verschillende factoren meespelen, zoals je lengte en de hoogte van de bank.

    Een richtlijn is vaak, dat 1/3 van de bovenkant van je tv op kijkhoogte staat of hangt. Maar laat bij het hoogte bepalen ook je persoonlijke voorkeur meewegen, want dan kijk je het prettigst. Houd ook rekening met je houding en bijvoorbeeld de lengte van jouw partner.

    Tip: Als je de tv op wilt hangen, let dan goed op het gewicht van je tv, want je muur moet wel sterk genoeg zijn om de tv te kunnen dragen.

    Jouw favoriete tv dressoir of meubel

    Nu je weet waar je op moet letten en je een en ander opgemeten hebt, kun je het ideale tv dressoir of meubel uit zoeken. Heb je de prachtige tv dressoirs van Max Wonen al gezien? Jouw ideale meubel voor jouw tv zit er vast bij.

    We geven je hieronder een korte toelichting op de verschillende stijlen, zodat je een compleet beeld van de verschillende soorten televisiemeubels hebt, om een goede keuze te kunnen maken. Hier kun je de verschillende stijlen alvast zien en kijken welk meubel het beste bij jouw tv en interieur past.

    Een echte eyecatcher, stoer en industrieel

    Hou je van een industriële look, van meubels die geweldig ogen, maar ook tegen een stootje kunnen? Kies dan voor een industrieel tv dressoir of een meubel met metalen onderstel van het merk Starfurn of Eleonora met lades en deurtjes, zodat je al je snoeren, je media-box en dergelijke weg kunt bergen. Ideaal, als je niet van losse 'rommel' houdt of als je kleine kinderen hebt.


    Mooi en duurzaam, een mangohouten meubel voor je tv

    Mangohout is heel populair. Het is een prachtige en duurzame houtsoort, dat jarenlang meegaat. Het heeft een chique, moderne uitstraling en kan tegen een stootje. Een Tv meubel van mangohout, is hier een mooi voorbeeld van en past naadloos in verschillende interieurs.


    Kies je een houten meubel of voor stijlvol zwart?

    Hou je van meubels met een natuurlijke uitstraling? Een houten meubel voor je tv past prima in de meeste interieurs, het laat zich makkelijk combineren bij elke stijl.

    Hou je meer van zwart, dan is bestseller New York 165 cm uit de collectie van Starfurn beslist iets voor jou. Dit elegante, stijlvolle tv meubel laat zich goed combineren met de huidige modekleuren. Als jouw woonkamer ingericht is volgens de laatste interieurmode, zullen zwarte televisiemeubels je zeker aanspreken.

    Tv meubel New York is er in diverse uitvoeringen en afmetingen, met opbergruimte voor al je apparatuur, je snoeren en dvd's, en met ruimte voor je dvd-speler of media-box.

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »