0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Maandag 16 Mei 2022

    Welk vloerkleed past bij mijn interieur?

    Heb je zin in een mooi vloerkleed? Voor vrijwel alle ruimtes is dit absoluut een aanwinst. Nu moet je natuurlijk wel het juiste vloerkleed kopen. Lees onderstaande blog en gebruik de handige tips.

    Stijl van je interieur

    Wat is jouw lievelingsstijl? Misschien houd je van heel klassiek of juist van modern. Of de landelijke of Scandinavische stijl geven jou een gevoel van thuiskomen. Het vloerkleed moet passen bij de rest van je interieur. Nu wil dat niet altijd zeggen dat je bij een moderne inrichting geen klassieker vloerkleed kunt nemen. Soms is een combinatie ook juist prachtig.

    Opvallen of niet?

    Mag het vloerkleed een eyecatcher zijn of ga je voor rustig? Is het laatste bij jou het geval, neem het vloerkleed dan in ongeveer dezelfde kleur als je vloer of je bank. Dan loopt het mooi in elkaar over en schep je een stukje rust in je woonkamer. Wil je het tapijt juist inzetten als blikvanger, ga dan voor een felle kleur of voor een druk design. Alles is mooi, als het maar past bij jou en bij jouw stijl.

    Vorm en afmetingen

    Neem zeker geen te klein vloerkleed. Komt het in de zithoek te liggen, dan is het mooi als de bank er nog voor een stukje opstaat. Ook een heel groot vloerkleed waar de bank zelfs helemaal oppast, is erg mooi. Wil je veel te kiezen hebben, ga dan voor een rechthoekig vloerkleed van Karpi. Heb je echter een hele strakke inrichting, dan kan een rond kleed juist heel mooi en speels zijn. Het nadeel van ronde vloerkleden is echter wel dat ze vaak aan de kleine kant zijn. 

    Hoogpolig of laagpolig vloerkleed

    Ook dit is een belangrijke afweging. Een hoogpolig vloerkleed zorgt al snel voor gezelligheid. Heb je een vrij strak interieur, dan kan een hoogpolig tapijt meer sfeer en warmte brengen. Heb je echter kleine kinderen of een huisdier rondlopen, dan is een laagpolig vloerkleed vaak praktischer. Meestal zijn deze tapijten ook een stuk goedkoper. En natuurlijk geeft een laagpolig kleed ook veel warmte en gezelligheid aan je interieur. Zeker wanneer het kleed op een bepaalde manier geweven is, kan het zeker ook een luxe en warme uitstraling hebben. Een laagpolig kleed is meestal een stuk lichter en verschuift daarom sneller. Een antislip onderkleed is in dat geval een handige oplossing.

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »