0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Vrijdag 26 Juli 2022

    Tips voor het kopen van een fauteuil

    Een fauteuil is een sfeervolle toevoeging aan elke zithoek. In eerste instantie kijk je natuurlijk naar de kleur en of de stoel lekker zit. Toch zijn er zeker nog een aantal andere zaken die je het beste kunt overwegen voordat je jouw fauteuil koopt. In dit artikel geven wij je dan ook graag wat tips voor het kopen van een fauteuil.

    Waar moet je op letten?

    Het verschil tussen een stoel of een fauteuil is over het algemeen wel te zien. Eigenlijk is een fauteuil gewoon een soort hele comfortabele eenpersoonsbank. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een fauteuil?

    1. Welk type fauteuil?

    Je hebt verschillende soorten fauteuils waaruit je kan kiezen. De meest bekende is de oorfauteuil, ook wel vleugelstoel genoemd. Deze heeft aan beide kanten ronde armleuningen en ter hoogte van je hoofd een verbreding, die lijken op een soort oren of vleugeltjes.

    De clubfauteuil komt uit de jaren ’30 en is vaak gemaakt van leer. Een voorbeeld dat je waarschijnlijk wel kent, is de chesterfield-stoel.

    Een relaxfauteuil is een verstelbare stoel, waarbij je dus bijvoorbeeld het voetenbankje kan uitklappen of de stoel naar achteren kan stellen. Ben je opzoek naar een heerlijke stoel om in te ontspannen? Neem dan eens een kijkje bij de exclusieve relaxfauteuils van chill line.

    Als laatste is er de draaifauteuil die, zoals de naam zegt, verschillende kanten op kan draaien. Dit is ideaal wanneer je een stoel op een centraler punt neerzet. Zo kan je de stoel altijd draaien naar de kant waar jij op wilt kijken.

    2. Stoffen of leren bekleding?

    De soort bekleding die je kiest is afhankelijk van de soort uitstraling die je wilt creëren en hoe veel tijd je wilt besteden aan onderhoud. Een stoffen of velvet fauteuil is vaak warmer en je hebt hiermee vaak meer keuze aan kleuren en motieven.

    Een fauteuil van stof heeft wel meer onderhoud nodig — regelmatig stofzuigen met de juiste opzetstukken en vlekken met een natte doek. Als je huisdieren of kinderen hebt, kan de hoeveelheid haren en vuil aan je fauteuil wel aardig oplopen.

    Een fauteuil met leren bekleding is vergeleken met stof makkelijker schoon te houden. Het geeft ook een luxere uitstraling dan stof, hoewel je beperkter bent in de keuze voor kleuren en motieven.

    3. Kies de kleur en vorm voor jouw interieur

    Heb je gekozen welke soort fauteuil je wilt en welke bekleding? Dan is het tijd om te kijken welke kleuren en vormen mogelijk zijn en wat je mooi vindt passen bij jouw interieur. Wil je dat jouw stoel een echte blikvanger is? Dan kan je kiezen voor een opvallendere kleur, zoals rood of okergeel.

    In een industriële woonstijl staat het dan weer mooi als de fauteuil een zwart onderstel heeft en de bekleding in aardetinten is. Houd ook rekening met de kleur van je andere meubels. Neem hiervan bijvoorbeeld foto’s mee als je gaat kijken naar je nieuwe industriële fauteuil.

    4. Houd rekening met jouw lengte

    Hoe lekker een stoel zit, hangt ook af van jouw lengte en lichaamsbouw. Ga dus zeker proefzitten voordat je een fauteuil koopt. Kijk als eerste naar de zithoogte. Als vuistregel kan je nemen dat de stoelzitting ongeveer 2 cm langer moet zijn als je knieholten. Dan kom je nog steeds comfortabel met je voeten op de grond. Vervolgens kijk je naar de zitdiepte: is deze voldoende zodat je comfortabel rechtop zit? Als de stoel ook armleuningen heeft, probeer dan ook uit of deze op een fijne hoogte zitten en je lekker ontspannen zit.

    Relaxen in een fauteuil

    Bovenstaande tips zouden je al goed op weg moeten helpen bij het kopen van een fauteuil. Tijd om lekker te ontspannen!

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking