0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 29 Maart 2022

    Populaire soorten salontafels op basis van hun vorm

    Een salontafel vormt een essentieel onderdeel van elke woonkamer, daarover bestaat geen twijfel. Dit betekent natuurlijk dat het erg belangrijk is dat je precies de goede tafel vindt, zeker als je de unieke look en feel van je woonkamer in de verf wilt zetten!

    Er kunnen oneindig veel manieren worden opgesomd om salontafels (en eigenlijk alle andere meubelstukken), te categoriseren. Als er één factor is waar je best rekening mee houdt voor je een salontafel koopt, dan is het de vorm!

    De salontafel is de plaats waar je met vrienden en familie of je eigen gezin samenkomt om te genieten van een gezellige avond, een snackje of een aperitief. Het spreekt dan ook voor zich dat je wilt dat deze ruimte mooi en functioneel is ingericht. Met de juiste salontafel wordt dat meteen een stuk gemakkelijker.

    Hieronder een overzicht op enkele populaire soorten salontafels op basis van hun vorm:

    1. Ronde salontafels

    Ronde salontafels geven je interieur in één keer een unieke uitstraling, en dat komt doordat ze de ruimte iets gezelliger doen ogen. Ronde vormen zorgen voor een organische, landelijke en zachte look die natuurlijk perfect past in een klassieke, rustieke of landelijke inrichting. Je vindt tegenwoordig heel wat verschillende ronde salontafels: van houten modellen met een rustgevende indruk tot eerder moderne varianten die dankzij een glazen tafelblad extra chique ogen, alles kan.

    Een ronde salontafel beidt ook als voordeel dat er geen scherpe hoeken aan zijn, wat je woonkamer meteen een stuk veiliger maakt voor kinderen. Daarbij is het met zo'n tafel een stuk gemakkelijker om de tafel in het midden van de woonkamer te plaatsen en te verplaatsen. Reken daarbij dat salontafels tegenwoordig in oneindig veel verschillende stijlen en afweringen komen en meteen is duidelijk dat zo'n tafel zeker de moeite waard is!

    2. Vierkante salontafels

    Vervolgens zijn er ook de vierkante salontafels, die vooral interessant zijn als je je woonkamer heel functioneel en modern wilt inrichten. Hoewel er natuurlijk ook veel landelijke modellen zijn, ogen vierkante tafels doorgaans iets strakker en chiquer. De voordelen van zo'n tafels gaan erg ver: omdat er tegenwoordig heel wat grote, vierkante salontafels bestaan.

    Nog een voordeel van zo'n tafel? Je vindt heel wat verschillende modellen met een landelijke, moderne of zelfs industriële look. Denk maar aan een betonnen of epoxy vierkante tafel, die als blikvanger in je interieur fungeert. Landelijke varianten bestaan dan weer vaak uit eikenhout of een andere houtsoort, die je interieur meteen een stuk gezelliger en klassieker maakt.

    3. Rechthoekige salontafels

    Ten slotte bestaan er ook rechthoekige salontafels, die als grote voordeel hebben dat ze heel wat extra ruimte bieden in je woonkamer. Langere modellen passen perfect in een living die ook over ruime, grote en brede zitmeubels beschikt. Als je de lege ruimte in het midden van de woonkamer op een mooie manier wilt invullen, dan is een rechthoekige tafel een goed idee.

    Ook zijn rechthoekige modellen een goede aankoop omdat ze zo goed als tijdloos zijn. Door het brede aanbod aan materialen, stijlen en afwerkingen vind je ze voor zowat elke woning, van klassiek tot landelijke en hypermodern. Nog een bijkomend voordeel? Dankzij de extra ruimte die je dankzij een rechthoekige tafel hebt, plaats je er gemakkelijker snacks of drankjes op, wat dan weer handig is als je regelmatig bezoekers over de vloer krijgt!

    4. Salontafel set

    Een afzonderlijke salontafel kopen kan natuurlijk altijd, maar waarom zou je geen salontafel set kopen? De voordelen van zo'n set zijn erg uitgebreid. Ten slotte biedt een salontafel set als voordeel dat je interieur er meteen stijlvol en compleet uitziet. Door de combinatie van meubelstukken zoals zetels, bijzettafeltjes en een salontafel die goed bij elkaar passen, hoef je niet meer zelf op zoek te gaan naar complementaire kleuren, designs en stijlen. En dat maakt de inrichting van je woonkamer natuurlijk een stuk gemakkelijker!

    Heb jij een leuke salontafel op onze website gezien of heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan contact op met een van onze experts. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste salontafel.

     

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »