0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 29 April 2021

    De vele voordelen van een ronde eettafel

    Weet je waar je op moet letten als je een nieuwe eettafel koopt? En wat past het beste in jouw huis of appartement, een ronde- of een ovale eettafel?

    Als je op zoek bent naar een nieuwe tafel voor je eethoek, loop je misschien nog te twijfelen voor welke vorm je zal kiezen. Uit ervaring weten wij dat kiezen voor een ronde tafel veel voordelen heeft.

    Om je te helpen een goede keuze te maken, zetten we hier alle pluspunten van een ronde eettafel voor je op een rijtje. Met daarnaast informatie over een duurzame, oersterke houtsoort, die de laatste tijd erg populair is.

    Een echte eyecatcher in de eethoek

    Je woonkamer bestaat meestal grotendeels uit vierkante- en rechthoekige vormen. De kamer zelf heeft hoeken, je bank is rechthoekig, je kasten zijn vaak rechthoekig. Een eettafel met een ronde vorm doorbreekt deze hoekige vormen op speelse wijze. Je mooie, ronde tafel wordt een echte blikvanger, een echte sieraad in je huis.

    Meer gezelligheid en een intiemere sfeer aan tafel

    Ook brengt een tafel met een ronde vorm meer gezelligheid in huis. Een groot voordeel is, dat je iedereen die aan je eettafel zit kunt zien en horen, dat is bij een rechthoekige of boomstamtafel lang niet altijd zo.

    Bij een rechthoekige tafel kun je vaak alleen met de personen direct naast of tegenover je praten, waardoor je slechts met een deel van je bezoek echt contact hebt. Bij ronde of ovale tafel hoor en zie je iedereen die aan tafel zit.

    Iedereen die aan tafel zit, kan aan het gesprek deelnemen, wat natuurlijk veel gezelliger is. Ook zit je bij een rondgevormde eettafel dichterbij elkaar, dat geeft een intiemere sfeer.

    Meer ruimte in je woonkamer

    Heb je een wat kleinere woonkamer, dan is een ronde eettafel vaak de beste keuze, want je bespaart met een ronde of ovale vorm veel ruimte. Om een indruk te krijgen, hoeveel ruimte je overhoudt met een ronde tafel het volgende voorbeeld:

    Rechthoekige tafel: Als je met 6 mensen aan tafel wilt zitten heb je een rechthoekige tafel met een lengte van ca. 200cm nodig.

    Ronde eetkamertafel: Voor een ronde eetkamertafel heb je een diameter van 150 cm nodig om met 6 mensen aan tafel te zitten en als het nodig is, kunnen daar zelfs nog extra personen bij aanschuiven. De ronde tafel scheelt dus heel veel ruimte, die je weer voor andere dingen kunt gebruiken.

    Geen scherpe hoeken aan je tafel

    Een eettafel die rond is, maakt je leefruimte veel veiliger. Zeker als je kinderen hebt, is een tafel zonder scherpe hoeken aan te raden. Geen gevaarlijke punten aan je eettafel, waar je kleine z'n hoofdje aan kan stoten, met alle gevolgen van dien.

    Ook een grotere hond of een enthousiaste papa, die rondkruipt om met de kinderen te dollen, lopen minder risico op ongelukken. Een hele zorg minder voor jou of je partner als er in de buurt van de eet tafel gelopen, gekropen en gerend wordt.

    Ruimte voor meer gasten

    Is het bij jou de zoete inval? Een rondgevormde eettafel is ideaal als je regelmatig eters of onverwachte gasten hebt, want je er kan altijd nog een extra stoel bijplaatsen. Iedereen schikt wat in, stoel ertussen, er zitten geen poten of hoeken in de weg.

    Door de ronde vorm van de tafel kunnen er heel makkelijk één of meerdere stoelen bijgeplaatst worden. Bij een rechthoekige tafel zijn die mogelijkheden beperkt.

    Meer beenruimte onder de tafel

    Tegenwoordig zijn we langer dan vroeger. Dat betekent ook dat er meer beenruimte onder de tafel nodig is voor langere benen. Bij een ronde eetkamertafel kan je je benen makkelijker kwijt, doordat je iets verder van elkaar zit.

    Ben je iets groter? Kies dat voor een iets grotere diameter, want ook jij kan dan ontspannen en comfortabel zitten tijdens de maaltijd of tijdens een gezellig avondje met vrienden.

    Je weet nu meer over de voordelen van een ronde eettafel. Misschien heb je al lezend zelfs al besloten om voor een ronde tafel te kiezen. Maar hoe gaat ie eruit zien, voor welke materialen ga je kiezen? Dat is de volgende stap.

    Een duurzame & ronde eettafel van mangohout

    Bij Max Wonen is er is veel keuze uit diverse, meestal bekende houtsoorten. In deze online woonblog willen we je graag kennis laten maken met mangohout, een soort hout van topkwaliteit, dat de laatste tijd razend populair is. Mango hout is zeer sterk en verslijt nauwelijks, daarom is het een veelgebruikte en duurzame houtsoort.

    Wat is mangohout?
    Het mangohout is afkomstig van de mangoboom, waar die heerlijke mango’s, die je vast wel eens gegeten hebt, aan groeien. Wist je dat er steeds meer meubelen van deze prachtige, zeer sterke houtsoort gemaakt worden?

    Oude mangobomen blijken, als ze geen vruchten meer geven, ideale leveranciers van topkwaliteit hout. Deze prachtige houtsoort is zeer goed bruikbaar voor een duurzame meubelen zoals bijvoorbeeld de ronde mango eettafel Denver, de industriële ronde eettafel van Starfurn, met zwarte metalen matrix poot, die bij Max Wonen verkrijgbaar is.

    Een unieke industriële eettafel

    Ben jij op zoek naar een mooie industriële eettafel van mangohout? De industriële eettafel Denver is een ronde tafel, die uit de trendy collectie van Starfurn komt. Deze prachtige, mangohouten tafel met stoer uiterlijk en een zwart gepoederde metalen spinpoot zal heel goed passen in jouw moderne of industriële eethoek.

    Tafel Denver is een echte blikvanger van uitstekende kwaliteit, waar je jaren plezier van zult hebben. Het mooie is, dat geen ronde tafel mangohout hetzelfde is. Het hout heeft een warme kleur met wisselende kleurscharkeringen in het hout, waardoor iedere tafel een heel eigen uitstraling heeft.

    Een mangohouten tafelblad kan een hele mooie, warme en gele gloed hebben, heel bijzonder. Daardoor is jouw ronde tafel van mangohout uniek, er is er maar 1 van. Zeker geen massaproduct dus. Hier kun je zien hoe deze stoere, Ronde eettafel mangohout Ø130 cm eruit ziet. De tafels uit de woonserie Denver zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

    Een ronde eetkamertafel online bestellen

    Handig voor jou om te weten. De industriële eettafel Denver is in meerdere formaten te koop. Max Wonen kan deze stijlvolle eetkamertafel met een diameter van 120 cm, 130 cm, 140 cm, 150 cm of 160 cm leveren. Ideaal, zo kan je precies het tafelformaat bestellen dat in jouw woonkamer en bij jouw gezinssamenstelling past.

    Bestel je favoriete eettafel waaraan je straks gezellig spelletjes kan spelen met vrienden of waar je met het hele gezin aan kunt eten direct online bij Max Wonen. Alle formaten zijn eenvoudig online te bestellen en worden gratis bij je thuis bezorgt door heel Nederland.

    Een elegante zwarte tafel

    Tot nu toe spraken we alleen over mangohouten tafels met unieke houtkleuring. Maar niet iedereen heeft dezelfde smaak. Wil jij liever iets anders? Bekijk dan de zwarte uitvoering uit de Denver collectie van Starfurn eens.

    Deze prachtige ronde zwarte tafel is ook gemaakt van duurzaam mangohout, maar met een andere kleur en uitstraling. Stijlvol en elegant, passend bij de interieurkleuren van dit moment. Als je je interieur helemaal wilt inrichten naar de laatste interieurtrends, ben je met een zwarte, mangohouten tafel helemaal up to date.

    Maar ook als je van Mix & Match houdt, zit je met deze tafel goed, want een zwarte eettafel past vaak overal bij. Felle kleuren, bijzondere vondsten uit de tweedehandswinkel, oude- en moderne meubels, met de zwartgekleurde tafel Denver zit je altijd goed. Welke ronde, mangohouten tafel je ook kiest, je zult er veel plezier van hebben!

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »