0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 26 April 2021

    De perfecte eetkamerstoelen kopen

    Wil jij nieuwe stoelen kopen die passen bij je nieuwe eettafel? Dat lijkt zo eenvoudig, want er is keuze in overvloed: industriële stoelen, eetstoelen op wieltjes, stoelen met- en zonder armleuning of leren eettafel stoelen.

    Er is een veelzijdig, gevarieerd assortiment stoelen, maar ze moeten wel lekker zitten natuurlijk. Anders krijg je pijn in je rug tijdens een gezellig avondje aan tafel spelletjes doen met vrienden. Of je wordt uitgebreid tafelen snel zat, doordat je niet lekker zit. En dat geldt ook voor je partner of je huisgenoot, die veel langer of kleiner is dan jij.

    Je huisgenoot wil natuurlijk ook prettig zitten, maar qua postuur lijken jullie totaal niet op elkaar, dus is het zeker niet vanzelfsprekend dat jullie hetzelfde zitcomfort ervaren op dezelfde stoel. Wat voor jou een hoge stoel is, is voor je partner, die twee koppen groter is dan jij, juist een lage stoel. Waar jij heerlijk comfortabel zit op een harde, houten stoel, heeft je partner na een paar uur misschien wel een beurs zitvlak.

    Is het eigenlijk wel zo makkelijk om de perfecte eetkamerstoelen te kopen? Goede vraag. Fijne eettafelstoelen, waar je plezierig en comfortabel op zit, moeten met aandacht uitgezocht worden. We geven je graag een aantal goede tips, om tot de juiste keuze te komen.

    Waar moet je op letten, als je eetkamerstoelen koopt?

    Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je nieuwe eetstoelen aan wilt schaffen. Afmetingen en verhoudingen, de kleur en het materiaal van de stoel, de hoogte van de stoel en de eettafel waar de zitelementen bij moeten passen.

    De juiste hoogte van een eettafel

    De hoogte van zowel de stoel als de eettafel spelen een belangrijke rol bij het kopen van een passende eettafel stoelen. Gemiddeld is de hoogte van een stoel rond de 46 cm. Tafels zijn tussen de 75 cm en de 80 cm hoog. Dat kan iets verschillen, maar veel zal dat meestal niet zijn.

    Geef je benen de ruimte

    Belangrijk is, dat er genoeg ruimte blijft tussen je bovenbenen en de tafel, anders zit je niet comfortabel. Reken hiervoor circa 20cm van de stoelzitting tot het onderste punt van het onderstel van het tafelblad. Dus als er een balk onder het tafelblad zit, meet je vanaf daar tot aan de stoelzitting.

    Zitdiepte van een stoel

    Ook de zitdiepte van de stoel is belangrijk. Die is meestal tussen de 40 en 45 cm. Zithoogte en zitdiepte moeten passen bij jouw lengte en postuur, dan zit je het aller prettigst.

    Welke soort eetstoelen kies je?

    Je weet nu meer over de praktische kant, waar je op moet letten, als je nieuwe eetstoelen gaat kopen, de praktische kant. Dan komt nu het leukste gedeelte, jouw lievelingsstoel uitkiezen. Welke stoel vind jij mooi? Hoe moet jouw favoriete stoel eruit zien?

    Je smaak is heel persoonlijk. Maar voor je naar je favoriete stof en de juiste kleur gaat kijken, is het handig eerst te bekijken welke soort stoel het beste bij je past. Daarna komt pas de laatste stap, het kiezen van kleur en materiaal.

    We zetten hieronder vijf soorten eetstoelen op een rijtje en geven je tips, waar je zoal op moet letten. In combinatie met de juiste afmetingen, kies je zo voor de perfecte zitelementen voor jouw eethoek.

    1. Industriële eetkamerstoelen, mooi en praktisch tegelijk

    Industriële eetkamerstoelen combineren heel goed bij de trendy houten meubels van nu. Daarmee kan je je huis een stoere industriële look kan geven. Een industriële look is zowel esthetisch als praktisch, je creëert een mooi, stoer interieur dat tegelijkertijd stevig en comfortabel is, berekent op intensief gebruik.

    Industriële eetstoelen zien er niet alleen prachtig uit, maar kunnen ook tegen een stootje. Dat komt door de combinatie van een krasvast, metalen frame en een stevige microvezelstof met leerlook, die makkelijk schoon te houden is. Bekijk het ruime aanbod industriele stoelen op onze website.

    Eetkamerstoelen direct na aankoop impregneren

    De veel gebruikte microvezelstof die in verschillende trendy leerlooks te koop is, kun je het beste direct na aankoop impregneren met de textiel care van Max Wonen. Dat voorkomt vuil en vlekken, zodat je niet steeds op hoeft te letten als de stoelen intensief gebruikt worden.

    Een stoel van microvezelstof is vaak ideaal voor een druk gezin, die mooi en praktisch willen combineren, maar ook in de horeca of op beurzen passen deze eetstoelen uitstekend.

    2. Stoelen met wieltjes geven veel gemak

    Je kunt ook kiezen voor stoelen met wieltjes. Eetkamerstoelen op wieltjes zorgen voor wat extra comfort, want je kunt de stoel heel gemakkelijk van- en aan de tafel schuiven. Zeker als de ruimte tussen tafel en wand wat minder is, zijn stoelen met wieltjes ideaal.

    Ook als je wat minder kracht hebt, kan het heel prettig zijn om een stoel te hebben, die je makkelijk van en naar de tafel kunt bewegen. Je kunt kiezen voor kunststof wieltjes en voor skate wieltjes, geschikt voor allerlei soorten ondergronden. Alleen rollen de wieltjes minder makkelijk over hoogpolig tapijt en vloerkleden, houdt daar dus rekening mee als je voorkeur hebt voor wieltjes onder je stoelpoten.

    Ook is het belangrijk dat je de vloer goed schoon houdt, anders kunnen er krassen ontstaan bij het heen- en weer rijden van de stoel. Zeker zand kan krassen veroorzaken. Verder alleen maar gemak van stoelpoten met wieltjes!

    3. Velvet stoelen, echte eyecatchers

    Het Engelse woord Velvet betekent fluweel. Het maakt je Velvet stoelen aaibaar. Bekleed met een Velvet stof wordt een stoel heerlijk zacht met een prachtige glans.

    Een hippe stof, die speels oogt en tegelijkertijd een luxe uitstraling heeft, springt direct in het oog. Mooi is ook, dat de kleur van de stof verandert als je met je hand over de stof strijkt. Dat maakt de stof levendig.

    Als je voor mooie velvet stoelen kiest, val je vast op hippe kleuren, die helemaal passen bij de spannende interieurstijlen van vandaag, waarin opvallende kleuren prima passen. Kleuren als oudroze, okergeel, donkergroen, grijs of cognac, maken van je eetstoelen geweldige eyecatchers!

    4. Eetkamerstoelen met armleuning voor extra comfort

    Eetkamerstoelen met armleuning geven extra comfort. In eetkamerstoelen met armleuning is het heerlijk natafelen. Je armen worden ondersteunt, waardoor je heel prettig zit. Zo kun je uren genieten van een gezellig diner zonder ongemakkelijke houdingen.

    De metalen armleuningen zijn deels bekleed met dezelfde microvezelstof als de stoel. Ook weer met leerlook, in diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

    Als je kiest voor een stoel met armleuning, is het belangrijk om te kijken hoe hoog de eettafel is, waar de stoel ondergeschoven moet worden, want een armleuningstoel past niet automatisch onder elke eettafel. Ook is deze variant vaak breder dan een stoel zonder armleuning. Let hier goed op, want anders nemen je eetstoelen meer ruimte in beslag.

    5. Stoelen zonder armleuning

    Stoelen zonder armleuning passen onder elke tafel en nemen vaak weinig ruimte in beslag. Max wonen heeft een ruim assortiment met diverse kleuren en maten. Een stoel met armleuning biedt ondersteuning voor jouw armen.

    De soort armleuning verschilt per stoel. Zo hebben wij stalen frame maar ook armleuningen die aan de stoel vast zitten. In onze webshop kun je het hele aanbod stoelen zonder armleuning bekijken. Hier krijg je ook een goed beeld van de verschillende stoelpoten, stoffen en leer.

    Als jij en je partner veel verschillen in lengte

    Verschillen jij en je partner veel in lengte? Is de één is bijvoorbeeld langer dan 180 cm en de ander 160 cm of korter? Dat lijkt onoverkomelijk, maar dat valt reuze mee

    Een tafelhoogte van 80 cm in combinatie met een stoel van 45 cm hoogte is dan helemaal geen probleem, jullie kunnen beiden comfortabel zitten. Belangrijk is wel, dat de stoel van je keuze diep genoeg is, zodat de langste van jullie een comfortabele zithouding heeft.

    Gebruik een sierkussen om je stoelzitting te verhogen

    Ben jij kleiner dan 160 cm? Dan zit je vaak minder comfortabel op dezelfde stoel als je langere huisgenoot, maar dat is heel goed en elegant op te lossen met verschillende kussens. Een plat kussen om de stoelzitting te verhogen en een mooi sierkussen, die zorgt dat de stoel minder diep is, waardoor je ook als je wat minder lengte hebt, prettig zit. Net als je langere partner.

    Belangrijk is natuurlijk wel, dat deze oplossing ook plezierig oogt, want het oog wil ook wat. Een mooi sierkussen geeft aan je zithoek een speels effect, eigenlijk geeft deze praktische oplossing je eethoek dus wat extra's. Mooi meegenomen toch?

    Eettafel professioneel laten inkorten

    Ben je kleiner van stuk en gebruik je alleen zelf de eetstoelen bij de tafel? Dan kun je de houten- of metalen poten van je eettafel ook laten inkorten. Zorg wel dat je dit vakkundig doet of laat doen, want anders zit je straks aan een wiebelende tafel.

    Speelse stoelenmix voor meer zitcomfort

    Kom je er samen niet uit om een comfortabele stoel te kiezen, waar jullie alle twee prettig op zitten? Kies dan voor een speelse stoelenmix. Bij Max Wonen kun je je hart ophalen, want wij hebben een groot assortiment eettafel stoelen, waarmee je een leuke combinatie kan maken, die goed bij je eettafel en en waar jullie beiden goed op zitten.

    Bij Max Wonen kun je online het hele assortiment bekijken, maar ook een idee: je kunt de gezellige, sfeervolle meubelzaak in Havelte, een dorpje in Drenthe, bezoeken. Daar kun je je goed laten adviseren over de praktische kant en alle eetstoelen zelf uitproberen. Na afloop kan je genieten van de mooie omgeving, want een dagje Drenthe is meteen een dagje uit.

    Eetkamerstoelen kopen bij Max Wonen

    Heb jij jouw favoriete eetkamerstoel gevonden in ons assortiment? Fantastisch! Je kunt ze direct online bestellen. Wij leveren vrijwel altijd uit eigen voorraad, dus je hoeft niet lang te wachten.

    Wil je toch even proefzitten bij ons in de showroom of kun je zelf niet kiezen? Onze woonexperts staan zeven dagen per week voor je klaar in onze showroom! Wij helpen je graag om de perfecte stoel te vinden die bij jou past. 

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking