0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 29 April 2023

    De ideale ruimte tussen eetkamerstoelen aan de eettafel

    Bij aanschaf van een nieuwe eettafel of eetkamerstoelen set is het belangrijk dat je de ideale zitruimte tussen de stoelen weet voor maximaal zitcomfort. Zorg daarom dat je eerst een aantal ruimtelijke factoren goed inzichtelijk hebt. Een eetkamertafel is tenslotte het kopstuk van de eetkamer.

    Hoeveel eetkamerstoelen er rondom jouw nieuwe eetkamertafel passen wordt bepaald door de maat, vorm en onderstel van de tafel. Eigen voorkeur en visie zijn daarom ook erg belangrijk; Wat is het doel van de tafel? Wil je liever uitgebreid kunnen zitten of juist meer stoelen aan tafel? Hoeveel ruimte heeft de eethoek? Allemaal voorbeelden van factoren die de ideale ruimte tussen de stoelen veranderd.

    In de ideale situatie

    Volgens onze eigen Max Wonen experts is het zitcomfort het hoogst wanneer je ongeveer 70cm ruimte hebt van zitting naar zitting. Deze ruimte is inclusief de ruimte tussen de stoel of uiteinde van de tafel en de eetkamerstoel zelf. Vermijd dus altijd het gebruik van de breedte van de eetkamerstoel als maatstaf voor de ruimte tussen de zitplekken. Zo voorkom je een misschien wel iets te knusse zitervaring.

    Let op: De ideale zitting van 70cm veranderd mee met de grootte van de eetkamerstoel, denk bijvoorbeeld aan een kleine eethoek met ovale tafel. Er moeten zoveel mogelijk stoelen hier aan komen te staan dus er is gekozen voor kleine eetkamerstoelen van 40cm. Om alsnog comfortabel te zitten is er dus meer ruimte nodig tussen de stoelen waardoor je uitkomt op 15cm tussen de zittingen.

    De vorm en het onderstel van de tafel

    Aan de hand van de vorm en het onderstel van jouw eetkamertafel kan je heel gemakkelijk de perfecte positie van de eetkamerstoelen bepalen. Dit geeft je ook gelijk het perfecte aantal stoelen voor jouw eethoek. Als je bijvoorbeeld rondom de gehele tafel stoelen wilt plaatsen kan je het beste kiezen voor één centrale poot in het midden, een mooi voorbeeld hiervan zijn de stijlvolle eettafels van Salvator. Vraagt de ruimte juist om een rechthoekige tafel of ligt je voorkeur bij meer beenruimte? Ga dan voor een tafel met  U-poot, X-poot of traditionele poot.

     

    De verhoudingsruimte tussen eetkamerstoelen met leuning en de eettafel: Denver 240cm | X-Poot

     

    Eetkamerstoelen met of juist zonder armleuningen

    Bij Max Wonen hebben wij een uitgebreid assortiment aan eetkamerstoelen in allerlei zithoogtes, zitdieptes en maten. Maar boven alles een ruime keuze uit met of juist zonder armleuningen. De leuningen hebben het meeste invloed op de zitruimte en het zitcomfort. Bij eetkamerstoelen met armleuningen zit je al gauw op 55cm totale breedte, de meeste stoelen zonder armleuningen zijn rond de 45cm breed. Beschik je over veel ruimte in je eetkamer en ga je voor een grote tafel dan zijn uitgebreide eetkamerstoelen met een grote zitting en armleuningen natuurlijk ideaal maar let wel op dat de leuningen onder je tafelblad passen.

    Kom je er nou nog steeds niet helemaal uit en ben je opzoek naar advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, dit kan telefonisch via: 0521 345779 of stuur ons een bericht via onderstaande link: https://www.maxwonen.nl/service/,

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »