Eetkamertafels

Filteren

1 tot 60 van 204 artikelen

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1 tot 60 van 204 artikelen

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Een eetkamertafel moet lang mee gaan

Sta eens stil bij uw eetkamertafel. Waarschijnlijk doet u dit niet vaak, maar als u het doet bedenkt u zich vast alle herinneringen die u heeft aan uw keukentafel. Er wordt immers veel besproken aan tafel tijdens het eten maar ook worden veel ideeën besproken en bedacht tijdens een kop koffie aan uw keukentafel. Ook tijdens de feestdagen worden de lekkerste gerechten aan de keukentafel geserveerd en gegeten. Denk goed na hoeveel personen u aan uw tafel wilt laten eten en hoeveel stoelen of ruimte u nodig hebt.

Eetkamertafel kopen? Hier moet je op letten

Genoeg ruimte

Eigenlijk moet iedereen die in huis woont tegelijkertijd aan tafel kunnen zitten. Afhankelijk van de gezinssamenstelling komt dit vaak neer op een tafel voor vier tot acht personen. Regel hierbij is natuurlijk dat je beter teveel dan te weinig ruimte kunt hebben. Aangezien je een tafel niet voor een korte periode koopt is het ook slim om rekening te houden met de toekomst. Zijn jullie nu met z'n tweeën, kan het maar zo zijn dat er over drie jaar twee kinderen aan tafel zitten tijdens het eten. Uiteraard is het ook belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid ruimte die je hebt om de tafel te plaatsen. Als je er amper omheen kunt lopen dan is dat ook weer lastig. Een tussenoplossing voor dit probleem zou bijvoorbeeld een uitklaptafel kunnen zijn die je groter maakt als er bezoek is en kleiner maakt als er niet gegeten wordt.

Materiaal keuze

Tafels zijn er in veel soorten en maten en ook in heel veel verschillende materiaalsoorten en afwerkingen. De meest gebruikte houtsoorten voor eetkamer tafels zijn eiken, acacia, grenen en teak. Binnen de materialen zijn er weer verschillende behandelingen zoals white wash, vergrijsd, lakken en verven.

Eetkamertafel modellen

De meeste eetkamertafels zijn langwerpig of rechthoekig, daar zit weinig verschil in. Waar wel verschil in zit is bijvoorbeeld het soort poten, de meeste eetkamertafels hebben rechte vierkante poten maar sommige tafels hebben poten die schuin onder de tafel staan en kloostertafels hebben meestal twee poten met een dwarsligger over de grond. Een brocante eetkamertafel herken je aan de sierlijke gebolde poten. In plaats van rechte, strakke vormen zie je hier mooi gekrulde en ronde vormen terug komen.

Ons advies

Een eetkamertafel kopen is lastiger dan je denkt. Met de keuze die je nu maakt moet je ook over een aantal jaren nog tevreden zijn want je koopt een tafel niet voor even. Uiteraard weten wij dit en zullen wij er alles aan doen om jou tevreden te laten zijn met je aankoop, nu én over een aantal jaren. Bij het maken van een keuze helpen we je dan ook graag, neem contact op bij vragen of kom eens eetkamertafels bekijken in onze showroom in Havelte.