Kasten

Filteren

1 Artikel(en)

1 Artikel(en)

Kasten voor een mooier interieur en om je spullen in op te ruimen

Ons assortiment kasten is erg uitgebreid. Hier vind je grote, kleine, brede en smalle kasten. Ook qua stijl verschillen onze kasten erg. We hebben een lijn met meer landelijke kasten, deze kasten hebben veel decoratieve onderdelen en zijn iets meer uitgesproken.

Kast kopen? Hier moet je op letten

Genoeg ruimte

Als je een kast wilt kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat is bijvoorbeeld het doel van je aankoop? Koop je de kast voor een mooier interieur of wil je meer ruimte om spullen op te bergen? Als het doel van de kast is om spullen op te bergen dan moet je rekening houden met de inhoud van de kast, past alles wat je op wilt bergen er in? En mag een deel van die spullen misschien juist wel gezien worden? Dan kan je kiezen voor een kast met glazen deuren zoals een vitrinekast of een open kast. Uiteraard zijn hier weer veel varianten op, bijvoorbeeld het bovenste gedeelte van de kast open en het onderste gedeelde gesloten.

Materiaal keuze

Je weet waarom je een kast wilt kopen. Als je gaat voor het mooier maken van je interieur dan zijn er veel trendgevoelige kasten te vinden. Als je graag een lichter interieur wilt dan kun je gaan voor een witte kast maar als je juist veel opbergruimte zoekt dan kan je misschien beter kiezen voor een robuuste ladekast. Per kast kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, de meest voorkomende houtsoorten waar kasten van gemaakt worden zijn eiken, teak en grenen. Deze houtsoorten worden vaak afgewerkt met metalen details en hang en sluitwerk

Soort kast

Meestal weet je wel wat voor kast je wilt kopen wilt. Er is namelijk een groot verschil tussen kasten. De meest bekende soorten zijn het dressoir, de ladenkast, de vitrinekast, de commode en de boekenkast. De laatste tijd zien we bij dressoirs echter steeds meer een tweedeling doordat er een grote vraag is naar zogenaamde tv-dressoirs. Een tv-dressoir kenmerkt zicht doordat deze altijd een mogelijkheid heeft tot kabeldoorvoer aan de achterkant. Dit is een gat waar de kabels van de televisie, surroundset of eventueel een gameconsole doorheen kunnen.

Ruimte in je huis

Het is ook aan te raden goed na te denken over de afmetingen van de kast en de ruimte waar je deze wilt plaatsen. Als je bijvoorbeeld een ruimte hebt in je woonkamer van maximaal twee meter breed, kies je dan een kast met een breedte van 160cm of 180cm? Bij een kast van 180cm heb je meer opbergruimte maar blijft er aan weerszijden van de kast minder ruimte over. Een kast van 160cm breed biedt minder opbergruimte maar voelt in je huiskamer misschien iets minder groot doordat er meer ruimte over blijft.

Ons advies

Een kast kopen is niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Zoals je ziet komen er veel factoren bij kijken waar je misschien nog niet over nagedacht had. Dan is het ook nog eens zo dat je een kast meestal voor een lange periode koopt. Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je geen miskoop doet, dat begrijpen we. Daarom helpen we je graag waar we kunnen. We beantwoorden met liefde al je vragen en doen ons best zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Zo mag je bij ons een kast altijd weer retourneren als de aankoopt tegenvalt. Neem contact op als je vragen hebt, we staan je graag ter woord.

Kasten voor een mooier interieur

Bij Max Wonen zit je goed als je een ruime keuze wil aan kasten. Misschien zoek je grote, kleine, brede of smalle kasten. Het wordt je hier allemaal aangeboden, ook kun je kijken naar verschillende stijlen kasten, zoals de meer landelijke kasten (de kasten hebben veel decoratieve onderdelen en zijn iets meer uitgesproken). Maar ook zijn er andere stijlen waar je voor kunt kiezen. Ben je op zoek naar meer verschillende meubels die bij elkaar passen? Dan kun je ook een kijkje nemen bij onze woonseries.

Kast kopen waar let je op?

Het kopen van een kast is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het belangrijk dat je op een aantal factoren let:

  • Beschikt de kast over voldoende ruimte? Wat wil je opbergen in de kast? Speelgoed van de kinderen of servies? Wil je een open kast of een gesloten kast? Allemaal planken of ook een hanggedeelte voor bijvoorbeeld kleding of een lege ruimte voor grote spullen.
  • Van welk materiaal is de kast gemaakt? Er zijn verschillende materiaalsoorten waar je uit kunt kiezen.
  • Past de kast binnen je huidige interieur? Het is goed om te bekijken hoe dat de kleuren en materialen bij matchen met je andere meubels en je vloer, zodat je interieur een mooi geheel blijft.
  • Welk soort kast spreekt je aan? De meest bekende soorten zijn het dressoir, de ladenkast, de vitrinekast, de commode en de boekenkast. Maar er kan ook het een en ander met elkaar gecombineerd worden, dat hangt af van je wensen.
  • Ruimte in de woning, past de kast in de woning? Meet van tevoren goed op wat er mogelijk is en hoeveel ruimte dat er eventueel over blijft.

Kast online bestellen

Als je de keuze hebt kunnen maken voor een mooie kast van Max Wonen, of je hebt vragen, dan zijn wij je graag snel van dienst. Je kunt nu contact met ons opnemen wanneer je vragen hebt. Als je een kast wil bestellen, kan dat direct online en dan nemen wij contact met je op voor de levertijd. Als de kast op voorraad is, dan kan deze binnen maximaal een week geleverd worden. Wij maken voor de levering van onze kasten gebruik van onze eigen bezorgservice. Zo zijn wij er zeker van dat er geen schade aan de kasten kan ontstaan door derden. Max Wonen staat voor je klaar voor de beste kasten en meer!